Kærgården Islænder

Alt om islænder heste, opstaldning og stutteri mv.

Generelt

Aktiv i Nykøbing Falster – Uendelige Muligheder

Nykøbing Falster er en by med en rig historie, som kan opleves gennem byens mange historiske seværdigheder. Besøg Nykøbing Slot, der daterer sig tilbage til 1200-tallet og var hjemsted for danske konger i mange århundreder. Gå en tur gennem den velbevarede middelalderlige bykerne og oplev de charmerende gader og pladser, der fortæller historien om byens udvikling gennem tiden. Besøg desuden Falsters Museum, hvor du kan fordybe dig i lokalområdets spændende fortid og se udstillinger om områdets kulturarv.

Nyd naturen i Guldborgsund Nationalpark

Guldborgsund Nationalpark byder på uendelige muligheder for at nyde naturen. Oplev de smukke kyststrækninger, de frodig skove og de mangfoldige vådområder, hvor der er rig mulighed for at spotte et rigt dyreliv. Gå på opdagelse i parkens stisystemer eller lej en kajak og udforsk de smukke fjorde og vige på egen hånd. Du kan også finde aktiviteter i Nykøbing Falster og planlægge din tur til nationalparken.

Aktiv på vandet – Kajak, sejlads og fiskeri

Nykøbing Falster byder på rige muligheder for at nyde livet på vandet. Byens beliggenhed ved Guldborgsund giver adgang til et væld af vandsportsaktiviteter. Kajakpaddling er en populær aktivitet, hvor man kan udforske de fredelige bugter og kanaler i et roligt tempo. For de mere eventyrlystne er sejlads et oplagt valg, hvor man kan sætte sejl og nyde udsigten over det smukke farvand. Derudover tilbyder området også fremragende muligheder for lystfiskeri, hvor man kan prøve lykken efter gedder, aborre og andre spændende fisk.

Familiefun på Nykøbing Falster Svømmehal

Nykøbing Falster Svømmehal er et fantastisk sted for familier at tilbringe en hyggelig dag. Faciliteterne omfatter et stort svømmebassin med vandrutsjebane, børnebassin og varmtvandsbassin, så der er noget for enhver alder. Svømmehallen har også et velassorteret cafeteria, hvor man kan få lette snacks og forfriskninger. Derudover tilbyder svømmehallen regelmæssige aktiviteter som vandaerobic, babysimning og familiesvømning, så der er masser af muligheder for at være aktiv sammen med familien. Uanset om man ønsker at slappe af i vandet eller udfordre sig selv, er Nykøbing Falster Svømmehal et oplagt valg for en sjov og aktiv familiedag.

Kulturelle oplevelser på byens museer

Nykøbing Falster byder på et rigt kulturliv med en række spændende museer, der giver indblik i byens historie og traditioner. Besøg det lokale museum, hvor du kan fordybe dig i udstillinger om områdets maritime fortid og landbrugshistorie. Oplev også kunstmuseet, der viser skiftende udstillinger af både lokale og nationale kunstnere. Derudover kan du besøge et museum, der hylder byens stærke tradition for keramik og porcelæn. Uanset hvilke kulturelle interesser du har, vil du finde noget, der tiltaler dig i Nykøbing Falsters mange museumstilbud.

Spis godt og lokalt i hyggelige cafeer

Nykøbing Falster byder på et rigt udvalg af hyggelige cafeer, hvor du kan nyde lækre lokale specialiteter. Smag dig gennem byens kulinariske mangfoldighed og oplev den autentiske atmosfære. Fra morgenmad til aftenkaffe finder du her smagsoplevelser, der gør dit besøg endnu mere uforglemmelig. Lad dig forkæle med friskbagte boller, hjemmelavede kager og lækre frokostanretninger lavet med omhu af dygtige kokke. Nyd den lokale stemning og den gode service, mens du slapper af i de charmerende omgivelser.

Udforsk byens unikke butikker og gågade

Nykøbing Falsters gågade er et sandt paradis for dem, der elsker at udforske unikke butikker og specialforretninger. Her finder du alt fra lokale håndværkere og kunstnere til spændende specialbutikker, der sælger alt fra vintage mode til økologiske delikatesser. Gå på opdagelse i de charmerende butikker og oplev den hyggelige stemning, der kendetegner byens centrum. Tag dig god tid til at snuse rundt og lade dig inspirere af de mange kreative og innovative forretninger, der giver gågaden sin særlige karakter.

Aktiv i skov og mark – Vandre- og cykelruter

Nykøbing Falster og det omkringliggende landskab byder på utallige muligheder for at udforske naturen til fods eller på cykel. Et omfattende net af vandre- og cykelruter giver adgang til skovene, markerne og kysterne omkring byen. Oplev den smukke natur, nyd den friske luft og få motion, når du vandrer eller cykler ad de afmærkede stier. Uanset om du foretrækker korte ture eller længere eventyr, finder du her ruter, der passer til dine ønsker og evner.

Oplev byens årlige festivaler og events

Nykøbing Falster er vært for en række spændende festivaler og events, der tiltrækker besøgende fra nær og fjern. Byens årlige musikfestival er et populært tilløbsstykke, hvor lokale og nationale kunstnere optræder på storslåede scener. Desuden afholder byen en stor gadefest hver sommer, hvor gågaden fyldes med boder, underholdning og god stemning. Til jul er der traditionelt julemarked i centrum, hvor man kan finde unikke håndværksprodukter og nyde lækker julemad. Uanset årstid er der altid noget at opleve i Nykøbing Falster.

Overnat i hyggelige bed & breakfasts eller hoteller

Nykøbing Falster byder på et bredt udvalg af hyggelige bed & breakfasts og hoteller, som giver dig mulighed for at slappe af og nyde dit ophold. Uanset om du foretrækker den personlige atmosfære i et bed & breakfast eller den mere moderne komfort i et hotel, finder du noget, der passer til dine behov. Mange af overnatningsstederne ligger tæt på byens seværdigheder og aktiviteter, så du kan nemt udforske området til fods eller med offentlig transport. Lad dig forkæle med lækker lokal mad og drikke, og nyd den afslappende stemning, som Nykøbing Falster har at tilbyde.